Podobno kot vsak mesec do sedaj, je bil tudi mesec marec v enoti Košaki zelo pester. S prvimi pomladnimi žarki, še pred pričetkom koledarske pomladi, smo pospešeno začeli opazovati in raziskovati prebujanje narave v naši okolici. Po oddelkih smo tako vsak po svoje začeli s spoznavanjem prvih pomladnih cvetlic, prebujanjem živali in preostale narave v naši okolici.

V mesecu marcu smo v vrtcu še posebej obeležili tudi nekaj prav posebnih dni. V oddelku Medvedki smo 21. marca obeležili svetovni dan Downovega sindroma, ki smo ga sami poimenovali dan drugačnosti. Tako so otroci spoznavali in se učili o drugačnost in razlikah med nami, ob tem pa spoznali, da smo si vsi med seboj enaki, a hkrati tudi drugačni. Takoj naslednji dan, 22. marca, smo v enoti obeležili svetovni dan vode. Z otroki smo se pogovarjali o vsestranski uporabi vode in izdelali plakat na to temo ter raziskovali zakaj je voda tako pomembna za nas in kako v vrtcu ravnamo z njo. V oddelku Zvezdice Zaspanke pa so spoznavali različne značilnosti vode s pomočjo zanimivih eksperimentov. Ponedeljek, 25. marec pa je bil namenjen našim dragim mamicam, saj smo ta dan obeležili materinski dan. Otroci so v oddelkih za mamice izdelali majhne pozornosti, ki so jih ta dan odnesli domov.

V četrtek, 28. marca pa smo si v vrtcu organizirali pravi športni dan – kros. Po zajtrku smo se dobili na igrišču, kjer smo se po navodilih otrok iz skupine Zvezdice Zaspanke, vsi dobro ogreli in razgibali. Nato so otroci iz oddelkov Palčki Pohajalčki in Medvedki opravili kros po pripravljeni progi na igrišču vrtca. Otroci iz oddelkov Zvezdice Zaspanke in Sapramiške pa so se odpravili v bližnji gozd in svojo progo odtekli po gozdu. Po njihovi vrnitvi na igrišče vrtca je sledila podelitev medalj in okrepčilo.

Ob vseh naštetih dejavnostih pa smo po oddelkih opravili tudi pohode na okoliške hribe, izvedli delovno akcijo urejanja peskovnika, raziskovali življenje v ribniku, imeli srečanje s starši, sodelovali na zaključni prireditvi programa Pasavček, nastopali na podružnični šoli v Košakih, …

Kot smo že poročali, smo se strokovne delavke iz enote, v mesecu marcu udeležile tudi sejma ALTERMED, ki je potekal med 15. in 17. marcem v Celju. S svojo predstavitvijo našega dela v enoti, smo osvojile ZLATO priznanje, na kar smo še posebej ponosne.

Zapisala:

Valentina Janžekovič, dipl. vzg. pred. otr.

Dostopnost