Še vedno je zima, ki pa zaenkrat skopari s snegom. Temperature nihajo. Sonce se sramežljivo prikazuje in nas razveseljuje s svojo prisotnostjo.

V enoti Košaki smo se  strokovne delavke odločile, da januarski dan popestrimo z zimskimi športnimi igrami na prostem. Športne igre so dragocene dejavnosti s katerimi si med drugim pridobivamo nove izkušnje, razvijamo spretnosti,  krepimo medsebojne odnose in se zabavamo.  Prav tako se učimo upoštevanja pravil v igrah, pomena sodelovanja v skupini, doživljamo svobodo gibanja preko športa in spoznavamo nove športe. S pomočjo športnih rekvizitov smo se tako preizkusili v hokeju, teku med stožci – slalomu, skokih in v curlingu. Teniške žogice, tulci, stožci, palice, žogice iz papirja…vse to so bili športni pripomočki, ki so pomagali, da je bila vadba zanimiva in zabavna.

Ob koncu iger nas je ogrel topel čaj. Vzgojiteljice so razdelile medalje. Rdeča lička in smeh na obrazu so bili dokaz, da so igre uspele. Skupno pa smo sklenili, da je v igrah važno sodelovati in ne zmagati.

Zapisala:

Ines Godec Žavcer

Dostopnost