V oddelku Pedenjped smo v okviru projekta Trajnostna mobilnost otroke in starše osveščali o okolju prijaznih prevoznih sredstvih. V ta namen smo se z otroki odpravili do železniške postaje in se popeljali z vlakom do Tezna in nazaj. Navdušenje otrok je bilo nepopisno, saj se je veliko otrok z vlakom peljalo prvič.

V skupini smo se tudi dogovorili, da izvedemo kolesarski dan. Pot nas je vodila skozi drevored vse do Mestnega parka. Dokazali smo, da smo kolesarji v pravem pomenu besede, saj smo dosledno upoštevali vse prometne predpise.

Na mednarodni dan čebel smo se v parku srečali tudi z maskoto dihurjem Duškom, ki nas je s prijaznimi besedami nagovarjal k skrbi za čistejše okolje. Našo druženje z Duškom smo si lahko v popoldanskem času ogledali tudi na televiziji.

Naša želja je, da se v bližnji prihodnosti peljemo še z avtobusom in obiščemo vzgojiteljico Karmen. Na koncu sva z Mojco ugotovili, da nekatere stvari, ki so nam odraslim samoumevne, otrokom zelo veliko pomenijo. Za njih so neprecenljive izkušnje, oživljajo jih znova in znova.

Dostopnost