Punčka iz cunj je igrača, ki je v preteklosti marsikateremu otroku popestrila igro. V današnjem času ta igrača predstavlja otroka iz države v razvoju, ki ga je potrebno cepiti proti šestim otroškim nalezljivim boleznim. Vzgojiteljice in otroci v vrtcu lahko s tem projektom pomagamo pomoči potrebnim otrokom na prisrčen način.

Izvedba projekta Punčka iz cunj v skupini Pedenjped

Z veliko truda in ustvarjalnosti je izpod mojih rok nastala unikatno, ročno izdelana punčka.

Otrokom sem najprej prebrala pravljico Punčka iz cunj. Pravljica pripoveduje o šivilji Tinki, ki je prva sešila takšno punčko. Podarila jo je osamljeni deklici, ki je bila brez igrač.

Po prebrani pravljici smo se z otroki pogovarjali o otrocih po svetu, ki ne živijo tako srečno kot živimo mi.

Predstavila sem jim svojo Punčko iz cunj in povedala, da nima mamice , očka, svojega doma, da bi rada ostala pri nas in se z nami igrala. Punčki smo z večinskim glasovanjem izbrali ime Lara. Otroci so s flomastri slikali motive za svet, kakršnega želijo, za otroke, ki živijo v pomanjkanju. Slike otrok in punčko smo dali na oglasno desko, da bi še druge seznanili z našim projektom.

Skupaj z starši smo se odločili, da bomo zbrali donacijo in jo nakazali na Unicef in tako pomagali vsaj enemu pomoči potrebnemu otroku. Lara bo ostala pri nas in postala naša posvojena Punčka iz cunj. Verjamem, da bomo našo Laro z otroškim smehom in nagajivimi iskricami v očeh razveseljevali iz dneva v dan. Ko nam bo omogočeno bo tudi odhajala v otroške domove, kjer bo lahko stopala novim dogodivščinam nasproti.

Otroci iz skupine Pedenjped z vzgojiteljicama Darjo in Mojco.

Dostopnost