V sklopu projekta e Twinning, ki nam omogoča povezovanje, sodelovanje, razvijanje projekta, izmenjavo izkušenj in še mnogo več, smo se v torek, 29.3.2022, odpravili na Prvo gimnazijo Maribor.

»BONJOUR«,  so nas pozdravili prijazna profesorica francoščine Simone Krampl ter dijaki Ajda, Maja, Luka ter Matija, ko smo vstopili v knjižnico Prve gimnazije Maribor.

Knjižničarka profesorica Metka Kostanjevec je otroke povabila, da povedo česa se spomnijo iz našega prvega srečanja. Otroci so z velikim navdušenjem povedali vse kar so se spomnili. Eden izmed dečkov je zapel pesem Gosenica je lezla … in otroci so bili pripravljeni na nove dogodivščine.

Dijaki tretjega letnika, ki obiskujejo ure francoščine, so se otrokom s pomočjo manjše žoge predstavili v francoskem jeziku ter nas povabili, da se predstavimo tudi mi. Prijeten izziv se nam je bilo predstaviti v drugem jeziku: »JE M’APPEL …«

Nato so ob ilustracijah prebrali nam že znano zgodbo Zelo lačna gosenica, a tokrat v francoskem jeziku in nas popeljali v nekaj novega.

Sledila je gibalna igra, ki so jo otroci hitro osvojili. Ko smo zaslišali besedo LA GRENOVILLE (gosenica), smo se počepnili na tla in LE PAPILLON (metulj) smo vstali, kot v igri Dan in noč. Spoznali smo še francoski besedi UNE POMME (jabolko) in LE SOLEIL (sonce) in ju ponazorili z gibalno igro. Vse skupaj so otroci ponotranjili z barvanjem glavnih likov iz zgodbe ob sproščenem klepetu z dijaki Prve gimnazije, ki so poskrbeli za prijetno druženje.

Za konec pa nas je čakalo presenečenje – razstava likovnih del naših otrok v knjižnici Prve gimnazije Maribor – liki iz zgodbe Zelo lačna gosenica, ki smo jih pripravili za naše prvo srečanje v mesecu novembru. Pri razstavi so sodelovali: profesorica likovne vzgoje Natalija Rojc Črnčec, ki je slike  “kaširala”, ena od dijakinj je napisala spremno besedilo, za postavitev so poskrbeli hišnik in knjižničarki. Razstavo smo si ogledali z navdušenjem ter se poslovili »MERCI, AU REVOIR« in obljubili, da se ponovno spet vidimo. Za vse nas je bila to zanimiva izkušnja in čudovita popotnica za nadaljevanje projekta.

Skupina Mačje mesto z vzgojiteljicama Melito Pušnik in Ano Studen

Dostopnost